Er dine nytårsfortsætter forsvundet som dug for solen?

Eller bruger du dem til at slå dig selv oven i hovedet?


Så læs videre! Dette skriv er ikke til dig, der er godt på vej mod målet eller måske endda har nået det: Jeg ønsker dig stort tillykke og godt gået! Men kan du svare ja til spørgsmålet, så læs endelig videre.
Du kender det helt sikkert – med et spritnyt år foran os er det nærliggende at benytte chancen til at skabe lige netop den forandring du gerne vil. Så du griber chancen og går i gang – i hvert fald med planlægningen... Nu er vi ikke ens, så det er meget forskelligt hvad vi gør, men mange går i gang med en masse forberedelse – enten i tankerne eller helt fysisk. Se om noget af dette vækker minder:

-       Købe de nye løbesko; man må have noget ordentligt gear (aldrig gå ned på udstyr…)
-       Bestille abonnementskassen til den sunde aftensmad
-       Melde sig ind i træningscenteret
-       Købe et online kursus, der lover maksimalt udbytte
-       Bruge meget tid på SoMe – hvem lever det liv du ønsker...
-       Købe nikotinplaster / tyggegummi / spray eller lignende
-       Beslutte at gå tidligere i seng
-       Beslutte at NU skal det være slut med slik / at være så meget på FB, Insta mm.
-       Beslutte ikke at tage arbejde med hjem

Måske har du allerede flere af tingene på plads (læs; måske også betalt for noget du aldrig / sjældent bruger), men det bliver ikke rigtigt til noget. Og det er ikke fordi du ikke ønsker forandringen – men noget står i vejen. En del af dig orker eller ønsker simpelthen ikke forandringen! Nu tænker du måske ”hvad mener hun, en del af mig!?” Ja, jeg mener at vi alle består af mange dele, der hver har deres behov, ønsker, frygt, drømme mm. Og det er altså ikke fordi vi lider af personlighedsspaltning, men blot at vi er helt almindelige mennesker, der reagerer helt almindeligt – eller måske snarere biologisk. Det oplever vi f.eks.  når vi igen står med hånden nede i slikposen samtidig med at en stemme minder os om, at det da vist ikke er det, der understøtter den nye sunde livstil – eller måske viser den sig bagefter ved at give os dårlig samvittighed, men vi har blot gjort det vi plejer at gøre.
Desuden er mennesket er et vanedyr. For langt de fleste mennesker er det at gøre noget andet end det de plejer en større opgave. Det skyldes bl.a. vores hjerne. Hjernen elsker vaner – eller faste mønstre, som den læner sig op ad og benytter det deraf følgende overskud til vigtigere ting, så som at passe godt på os. D.v.s. det kræver noget ekstra af den, når vi skal gøre noget andet. Så det at skabe nye langvarige vaner kræver noget af os – nemlig stor bevidsthed.

For at undgå et laaaangt skriv om dette så spændende område, så lad mig nøjes med at sige; du har ikke fejlet, fordi du ikke formåede at holde fast i dit forsæt – du faldt blot tilbage i de gamle vaner.  Det sker for langt de fleste, hvis ikke de er meget bevidste om de processer der er i gang, når vi ønsker at skabe forandring. Det er så her jeg som coach kommer ind i billedet. Hvis du virkeligt ønsker forandringen, kan jeg hjælpe dig med at få skabt fokus på lige netop det, der står i vejen for dig – og samtidig give dig mulighed for en dybere selvindsigt. Det gør det muligt for dig at blive mere bevidst om dine valg og dermed hvordan du kan nå målet. Som måske endda bliver til noget andet pga. den større selvindsigt.

Jamen hvorfor skal jeg bruge en coach til det? Kan jeg ikke bare læse mig frem til det eller tage et online kursus? Det kan du også – men det er min erfaring, at ønsker du virkeligt at skabe vedvarende forandring, så kræver det mere end blot at slå bagdelen i sædet og læse / lytte til en ekspert på området. Vi er så forskellige og dermed er der også forskellige årsager til, at vi ikke kommer i mål. Du har måske selv oplevet det og ofte tænker; jeg ved jo egentligt godt hvordan – men jeg gør det ikke!

Jeg ønsker dig en fortsat god vinter – foråret lurer lige rundt om hjørnet og du behøver ikke vente til vejret bliver bedre (altså godt nok til en lille løbetur...) med at skabe forandring. Hvis du virkeligt ønsker at tage ansvar; at skabe forandring, at lære dig selv bedre at kende og samtidig knække koden til at indføre nye vaner, så kontakt mig på berit@mindinbalance.dk.