Rene essentielle olier 

Igennem mit arbejde med afstresning, er jeg faldet over brugen af essentielle olier - også kendt som æteriske olier. Dvs. olier fra planter, som produceres via enten koldpresning (som f.eks. citrusolier) eller inddampning, hvor vand koges, passeres gennem plantemateriale, og dampen opsamles igen. Den køles ned og bliver til vand igen, hvorefter olien er let at samle ind.

Jeg har længe været bevidst om sammenhængen mellem krop, sind og sjæl, og da jeg blev introduceret for oliernes verden, var jeg ikke i tvivl om, at det var endnu et godt værktøj til bl.a. afstresning. Nogle olier indeholder forbindelser, som kan virke beroligende (bl.a. lavendel). Olierne virker ved at påvirke nervesystemet således, at den  parasympatiske del bliver styrket og dermed sættes de processer i gang, som gør at kroppen skifter fra kamp og flugt til regenerering, hvile og fordøjelse. Alle essentielle olier har hver deres kemiske opbygning og dermed også forskellige forbindelser. Det gør det muligt at arbejde med olierne på flere måder og til vidt forskellige behov. 

Olierne kan også bruges i som purefume (parfume uden kemi) hudpleje, rengøring mm., hvis man har fokus på produkter uden hormonforstyrrende stoffer. Produkter som f.eks. er Svane- eller allergi-mærkede, vil som oftest ikke indeholde parfume, da disse normalt er tilsat forskellige former for tilsætningsstoffer. Så efterhånden som jeg fik øjnene op for kemien i mange af de ting jeg har brugt til hudpleje mm., så måtte jeg også sige farvel til dufte - og det savnede jeg virkeligt meget, da jeg elsker skønne dufte. Så da jeg fandt ud af, at man i stedet kunne tilsætte rene æteriske olier til sine kemifrie produkter OG igen glædes over dejlige dufte, så var jeg hooked!  

Jeg både benytter og sælger essentielle olier og har valgt en producent, som både etisk, miljømæssigt og kvalitetsmæssigt lever op til de forventninger jeg har, til de produkter jeg gerne vil benytte. Brandet doTERRA er det, som for mig giver mening og som jeg kan stå 100% ved. 

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du kan have glæde af de rene essentielle olier? Med fokus på netop det, du gerne vil arbejde med? Så send mig en mail på berit@mindinbalance.dk. Jeg vil se frem til at dele min viden og erfaring med at benytte essentielle olier i din hverdag og til lige netop dit behov. 

Vær opmærksom på, at personer med epilepsi ikke må benytte essentielle olier og at der er særlige forholdsregler for gravide.