Mind In Balance

Når hjælpen kommer udefra
- hjælp dine nærmeste til accept

Som voldsomt stressramt er man som oftest ikke i kontakt med sig selv og er dermed heller ikke klar over, at man er stressramt. Et af symptomerne på svær stress er netop den manglende erkendelse. Derfor kan det være svært at hjælpe sig selv, når man først er kommet dertil og vi har brug for hjælp fra vores nærmeste.

For nyligt var en af mine klienter blevet sygemeldt med stress efter at en nær veninde flere gange havde påtalt at hun mente, at min klient var ramt af stress. Veninden gav ikke op før hun gik med til at bestille en tid hos lægen, der sygemeldte hende med det samme.

Klienten led af søvnbesvær, var følgelig meget træt, ked af det, havde dårlig mave, havde fået et udbrud af psoriasis, havde svært ved at bevare overblikket og havde trukket sig fra flere arrangementer med venner og familie. Klienten var i en periode af sit liv, hvor der skete flere ting men især en stor ændring på arbejdspladsen og i selve jobbet fyldte meget. Det var derfor helt naturligt, at hun var presset og derfor reagerede kroppen og sindet.

Hvis ikke min klient havde haft en opmærksom og vedholdende veninde, der bekymrede sig om hende, kunne der have været en risiko for, at min klient var fortsat ud af vejen mod de alvorlige stresssymptomer, hvor f.eks. en depression eller angst kunne have været udslagsgivende for en sygemelding. Men når vi når dertil, kan vejen tilbage til et liv i balance blive lang og eftervirkningerne langvarige.

Derfor er det så vigtigt at du som pårørende til en stressramt skal gøre dit for at hjælpe til en forståelse af, at den stressramte har brug for hjælp til at acceptere sin stress og deres behov for en pause til at komme sig og finde frem til de stressorer der er i spil og hjælpe sig selv tilbage til et liv i balance.

Det er derfor også vigtigt at DU selv er bevidst om dit stressniveau. Du kan læse mere om stresssymptomer og stress generelt her.

Så pas godt på dig selv brug tid på det der betyder mest for dig og få nogle brugbare værktøjer til afstressning samt større selvindsigt via følelsesmæssig læring. Brug sommeren til at lade op og eventuelt beslutte dig for at gøre noget aktivt for at klæde dig selv bedre på til et liv i 2010erne!

Rigtig god sommer.

Indlæg oprettet Juli 2016